Το καλοκαίρι θα’ ρθει

By haritini, August 10, 2018

Τα καλοκαίρια πάντα με κάνουν να χαμογελώ. Νιώθω σαν να επιστρέφω στο φυσικό μου περιβάλλον. Έτσι είναι μάλλον. Καλοκαίρι εξάλλου δεν είναι μόνο η εποχή, μα μια γενικότερη περιβάλλουσα συνθήκη. Στη δική μου περίπτωση η συνθήκη περιλαμβάνει πολύ ήλιο, πολλή ζέστη, ένα ευχάριστο αίσθημα αποδιοργάνωσης ή καλύτερα ελλιπούς προγραμματισμού, όλα τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φρούτα κι όλες τις αγαπημένες μου μικρές στιγμές καλοκαιρινών ασχημάτιστων στοχασμών. Κάποτε περιελάμβανε και άπειρα παγωτά σε κάθε γνωστή εμπορική μορφή, αλλά αυτό είναι μια πικρή ιστορία.

Το καλοκαίρι αυτή τη φορά ήρθε όπως πάντα έρχεται σε μένα. Ξαφνικά μια μέρα είδα γύρω μου και είδα καλοκαίρι. Πάντα με ξεγελάει το άτιμο και πάντα ο ενθουσιασμός είναι απερίγραπτος. Έφερε λίγες βροχούλες παραπάνω, κατά τα λοιπά όμως τα κλασικά μοτίβα του. Έστω, αυτά που για μένα είναι κλασικά. Πρώτα, μια ιδέα αλλαγής. Μια μικρή ρωγμή στη σταθερότητα των πραγμάτων, μια υπόνοια ότι τα δεδομένα οδεύουν προς το να αλλάξουν. Δε γνωρίζω πώς γίνεται, αλλά τα καλοκαίρια πάντα με κάνουν να συναισθάνομαι (με διάθεση θετική) επερχόμενες αλλαγές. Έπειτα, μια ενδοσκόπηση ευγνωμοσύνης. Μια ανάγκη να υπενθυμίσω στον εαυτό μου αυτό το τόσο υπέροχο συναίσθημα. Μια κάπως προσεκτική ματιά στο εσωτερικό, για να ξαναδιαβάσω τη λίστα μου με τα πράγματα για τα οποία ευχαριστώ την καλή νεράιδα της τύχης και το μηχανισμό λήψης αποφάσεων του εγκεφάλου μου.

Τα καλοκαίρια πάντα με κάνουν να χαμογελώ. Φέρνουν τα πράγματα που με κάνουν πολύ χαρούμενη στον κόσμο. Απλώς κάποιες φορές δεν τα φέρνουν όλα μαζί. Είμαι ευτυχής σαφώς για όσα μου φέρνει το φετινό καλοκαίρι. Και για όσα θα φέρνει κάθε επόμενο. Απλώς… Ένα επόμενο μπορεί, παρακαλώ, να φέρει πενήντα μπάνια στη θάλασσα και μια παραλία όπου θα μαζευτούν όλοι οι αγαπημένοι μου από όλα τα σημεία του πλανήτη και θα τους έχω όλους μαζί να τρώνε καρπούζι, να παίζουν ρακέτες και να τους παίρνω όσες αγκαλιές θέλω;

… Αυτή ήταν μια μικρή στιγμή καλοκαιρινού στοχασμού που έχει πάρει σαφέστατο σχήμα και χρώμα και που θα ήμουν ευγνώμων, εάν η καλή νεράιδα της τύχης και ο μηχανισμός λήψης αποφάσεων του εγκεφάλου μου αφιέρωναν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να του ρίξουν μια ματιά. Σε άλλα νέα, καλές βουτιές.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.