Σκέψεις που κάνω όταν διαβάζω (2)

By elena, July 6, 2017

Παίζουμε με τις καρδιές πια, γιατί οι μανάδες μας μάζεψαν όλα μας τα παιχνίδια και τα βάλανε ψηλά στο πατάρι. Τις κλωτσάμε, τις τσαλακώνουμε, τις πετάμε, όπως με τόση ευκολία κάναμε στα παιχνίδια μας παλιά. Γιατί ξέραμε ότι θα μας πάρουν άλλα. Άλλα, πιο γυαλιστερά, πιο υπέροχα, πιο ακριβά. Μέχρι που μια μέρα σταμάτησαν να μας φέρνουν καινούρια παιχνίδια. Μάζεψαν, μάλιστα, και τα παλιά. Μεγαλώσαμε, μας είπανε, και ξαφνικά τα παιχνίδια ανέβηκαν στο πατάρι και δεν τα ξαναείδαμε από τότε. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη διαπίστωση ότι πάψαμε να είμαστε παιδιά.

Πάψαμε, όμως, αλήθεια; Γιατί αυτή η αίσθηση του παιχνιδιού δεν έφυγε ποτέ από μέσα μας. Έτσι ψάξαμε να βρούμε εμείς δικά μας καινούρια παιχνίδια. Και τι πιο γυαλιστερό, υπέροχο και ακριβό από την καρδιά κάποιου άλλου; Έτσι, αφού παίξαμε και με αυτή, την τσαλακώσαμε, την πετάξαμε και ήμασταν σίγουροι ότι θα έχει και άλλη να μας δώσει. Γελαστήκαμε όμως. Μείναμε να κοιτάμε τα χέρια μας τα αδειανά και να αρνούμαστε να δεχτούμε την αλήθεια. Οι καρδιές δεν είναι παιχνίδια. Κάθε ένας έχει μόνο μία. Και αν στη χαρίσει και τη σπάσεις, δεν έχει να σου δώσει άλλη. Και αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη διαπίστωση ότι πλέον είμαστε μεγάλοι.

Σ’ αυτόν τον κόσμο των μεγάλων αρχίσαμε με τη σειρά μας να είμαστε επιφυλακτικοί για το πού χαρίζουμε την καρδιά μας. Κάποιοι φοβηθήκανε, τη βάλανε σε μία αλεξίσφαιρη προθήκη και απομείνανε να την κοιτάνε να μαραζώνει. Κάποιοι ρισκάρανε, την κρατήσανε στα χέρια και πήγανε και τη χαρίσανε. Κάποιοι από αυτούς, κατέληξαν να μαζεύουν θραύσματα από το έδαφος, σπασμένα κρύσταλλα και κομμάτια από όνειρα. Κάποιοι άλλοι, που θα τους λέγαμε και τυχερούς, δεν έχουν ιδέα πώς σπάει μια καρδιά. Γιατί εκεί που τη δώσανε τελικά, τη φυλάξανε σαν τον μεγαλύτερο θησαυρό.

Γιατί εκεί που τη δώσανε ήξεραν οτι με τις καρδιές δεν παίζουμε.

And it’s a lonely world

 

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.