Να μάθεις να φεύγεις

By elena, October 31, 2014

Να μάθεις να φεύγεις ,όταν νιώθεις ότι δεν ανήκεις εκεί πια. Όταν το σώμα σου υπάρχει αλλά η ψυχή σου πετάει μακριά .Όταν τα όνειρά σου είναι πιά τόσο μεγάλα που ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα δεν τα είχες φανταστεί. Όταν αισθανθείς ότι απογαλακτίστηκες, τότε να φεύγεις. Τότε είναι η ώρα.

Ο εγωισμός, η ασφάλεια, η συνήθεια ,είναι όλα αυτά που δεν σε αφήνουν να φύγεις. Να φύγεις από σχέσεις που έκαναν τον κύκλο τους και έφτασαν στο τέλος τους ,να φύγεις από το πλευρό ανθρώπων που με το πέρασμα του χρόνου άλλαξαν, όπως άλλαξες και συ, αλλά δεν το παραδέχεσαι .Να φύγεις, με το κεφάλι ψηλά και την καρδιά στα χέρια ,να φύγεις ,χωρίς να κοιτάξεις πίσω ούτε λεπτό.

Κάθε φυγή, ένας μικρός ξεριζωμός ,μία εγχείρηση χωρίς αναισθησία, ένας πόνος ,μία ανάσα.

Κάθε αντίο, ένας μεγάλος αποχωρισμός ,μία λέξη χωρίς ετυμολογία, ένας άνεμος , μια κάθαρση .

Να μάθεις να φεύγεις ,γιατί αν δεν φύγεις δεν θα ζήσεις ποτέ τη γλύκα του ερχομού, τη μαγεία του νέου ταξιδιού ,την λαχτάρα για το άγνωστο, τον φόβο της τρικυμίας και την ελπίδα για ούριο άνεμο .

Να μάθεις να φεύγεις όπως ακριβώς ήρθες, να μην αφήσεις τίποτα πίσω ,να κλείσεις τα πάντα σε ένα συρτάρι και να πετάξεις το κλειδί. Και αν οι αναμνήσεις σου χτυπάνε την πόρτα το βράδυ ,αν οι σκέψεις δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς ,αν τα ερωτηματικά κατακλύζουν το μυαλό σου, να μάθεις να ξεχνάς.

Να ξεχνάς ό,τι σε κάνει να πονάς, να κρατάς ό,τι αγαπάς ,αλλά να μην αγαπάς ό,τι σε κάνει να πονάς.

Οι κύκλοι είναι για να κλείνουν.

*φώτο : Θεσσαλονίκη ,Σεπτέμβρης 2012

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.