Μελτέμια

By elena, August 28, 2016

Στη τσέπη μου ψάχνω για ένα μαγικό λυχνάρι. Μα κι αν το βρω, τι να τις κάνω τόσες ευχές; Χρυσά, ασημένια κοχύλια χορεύουν γύρω από τον λαιμό σου, η θάλασσα βρέχει τα αυλάκια των χειλιών σου, η αλμύρα χαράσσει δρόμους επάνω στο χρυσαφένιο από τα χάδια του ήλιου κορμί σου.

Μικρή μου ιστορία, μεγάλο μου βάσανο, αέρα μου, φωτιά μου.

Τα δάχτυλά μου περιπλανώνται χωρίς χάρτη επάνω σου. Ψάχνουν τα δικά σου μέσα στο σκοτάδι, κάποιες μικρές ώρες, τότε που βλέπουμε τα μεγαλύτερα όνειρα. Ήρθες τη στιγμή που έπαψα να πιστεύω στα θαύματα. Στα γεμάτα δροσοσταλίδες φύλλα ενός κισσού κρυβόσουν από το πέρασμα του χρόνου.

Αστέρι μου, νυχτέρι μου, πεταλίδα μου, αγκάθι μου.

Θυμάμαι, δεν ξέχασα. Η μυρωδιά του γιασεμιού, ένα αόρατο κόσμημα στα αυγουστιάτικα απόβραδα. Κόβω ένα άνθος του και το φοράω στα μαλλιά μου. Νυχτώνω, μα σαν σε βλέπω να γελάς, ξημερώνω. Σε ένα νησί, με τα κύματα ψηλά σαν άγρια άλογα, τα βράχια λευκά σαν χιόνι, τη νύχτα γλυκιά και δροσερή σαν ζάχαρη πάνω σε φύλλα μέντας, εκεί άφησα το καλοκαίρι μου, να το φυλάνε οι νύμφες και τα ξωτικά.

Ουρανέ μου, δοξάρι μου, φυλαχτό μου, σαράκι μου.

Φοβάμαι να σ’αγαπήσω πολύ, μη σε πονέσω. Στον βυθό σου ψάχνω να βρω τα ομορφότερα στολίδια, να στα αφήσω μπροστά στα πόδια σου, να στα χαρίσω. Σε κουτιά ξύλινα, σκαλιστά, στρώνω διαμάντια και απλώνω πάνω τους λέξεις πιο ακριβές από αυτά. Λέξεις σπάνιες, ανέγγιχτες, άφθαρτες, λέξεις που φτιάχτηκαν για σένα. Στα λεξικά αναζητώ την πιο πολύτιμη από όλες τις λέξεις, αυτή που θα σου δώσω τελευταία, αυτή που θα σε θαμπώσει πιο πολύ απ’όλες.

Στάχυ μου, δάκρυ μου, αγιάζι μου, βοριά μου.

Σε ξάστερες νύχτες σε γυρεύω μέσα σε στενά, κάτασπρα σοκάκια γεμάτα πασχαλιές και βιολέτες. Απουσία ήχων, σαν όλη η φύση να συνωμότησε για να μπορέσω να ακούω μόνο την ανάσα σου.

 Μελτέμια περνάνε μέσα από τις χαραμάδες που αφήνουν τα μπλεγμένα σώματά μας.

 

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.