Η ιστορία σου – Μέρος 3ο

By George, November 30, 2014

Δεν μου έδωσες ποτέ επιλογή. Ήταν φανερό και αναπόφευκτο ότι θα γινόμουν δικός σου, παρά τα ελαττώματά σου, παρά τις θεμελιώδεις διαφορές μας. Λίγες μέρες μετά, ήρθες σε μένα σε ένα βρώμικο, τρισάθλιο πλην ιδιαίτερα δημοφιλές μπαράκι της πόλης μας. Δεν το έμαθες ποτέ. Άν και η εφηβεία σου ήταν ταραγμένη, το χαμόγελό σου παρέμενε πάντα στα λεπτά σου χείλη, ακόμη και όταν αυτά έβρισκαν τα δικά μου. Σε ένα εξίσου άθλιο μπαράκι σε είδα πρώτη και τελευταία φορά, μαζί με ένα σωρό υποσχέσεις.

Με όλο και λιγότερο νόημα, με την κούραση να είναι έτοιμη να με προφτάσει, ενέδωσα στις μπερδεμένες σου προτάσεις. Σου πέρασε μετά, και δεν ξαναμιλήσαμε γι’ αυτό από τότε. Ναι, είχα ακούσει τα χειρότερα για σένα, αλλά δεν ήταν έτσι στην πραγματικότητα. Το διαπίστωσα αρχικά στην άμμο μιας παραλίας, δίπλα σε μια αυτοσχέδια φωτιά και αργότερα στο τσιμέντο μιας μεγαλούπολης. Αισθάνθηκα να σε λιώνω με το βλέμμα μου, να γονατίζεις νοητά μπροστά μου. Μετάνιωσα, θυμήθηκα ότι δεν είμαι σαδιστής.

Θα μπορούσα να ορκιστώ ότι είδα πάχνη να κατακάθεται στα βλέφαρά σου, όταν φιληθήκαμε, κάτω από έναν κατάμαυρο, συννεφιασμένο θυελλώδη ουρανό, με σένα να στέκεσαι πάνω σ’ένα ανάχωμα, για να αντισταθμίζεις τη διαφορά ύψους. Διακτινίστικες σ’ένα μπάνιο ξενοδοχείου, χιονισμένη με αλεύρι από την κορφή ως τα νύχια, ενώ στιγμές αργότερα, μου κρατούσες συντροφιά σε διάφορες δύσκολες στιγμές.

Κρυφά από φίλους και γνωστούς, περάσαμε ένα ολόκληρο βράδυ περπατώντας στους δρόμους αυτής της πόλης, δρόμους πατημένους από χιλιάδες ζευγάρια σαν εμάς, με κάθε ένα από αυτά να νιώθει τόσο μοναδικές τις στιγμές που έζησε, τόσο μοναδικά τα μέτρα που διάνυσε στην άσφαλτο, στο πλακόστρωτο, στο χορτάρι. Με κάθε ένα από αυτά να νιώθει τόσο ιδιαίτερα και ρομαντικά τα δευτερόλεπτα που περνούν ανάμεσα σε δυο φιλιά, τα δευτερόλεπτα όπου τα βλέμματα τους μένουν αντίρροπα. Με όλο τον κόσμο να νομίζει πως αυτές οι κλειδωμένες ματιές λένε τόσα πολλά. Λένε, αλλά όχι σ’αυτούς που τις ρίχνουν. Αυτοί που τις ρίχνουν, δεν έχουν ιδέα.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.